Norrländska Specimentävlingen
Norrländska Specimentävlingen
Logga in
Start
Blogg
Ställning
Regler
Galleri
Hall of fame
Registrera
Tidigare års resultat
Start
Blogg
Ställning
Regler
Galleri
Hall of fame
Registrera
Tidigare års resultat
Regler
Tävlingsregler
•Tävlingen varar från 1:a Januari till 31:a december
•Maximalt 15 st deltagare/lag.
•Sydlig gräns för deltagande lag och till lika tävlingsgräns är:
Dalälven till Djurmo därefter Västerdalälven till Fulunäs därefter Görälven. (Dalälven, Västerdalälven och Görälven ingår)
•Fisken ska vara fångad av en anmäld medlem i norrländska specimentävlingen.
•Fisken skall vara spöfångad.
•Fisken skall vara krokad i munnen.
•Fisken skall vara fångad enligt gällande fiskelagstiftning.
•Maximalt antal 'tävlande' spön är 4 st per person från land, 8st vid ismete och 8st vid trolling. 2015 togs beslut om att ett spö utom tävlan är okej att använda för att exempelvis pimpla betesfisk vid ismete.
Fångad fisk måste registreras inom 2 veckor efter fångstdatum.
Arter och poäng
•Följande arter ingår i tävlingen:
abborre, braxen, gädda, gös, harr, havsöring, id, insjööring, lake, kanadaröding, lax, mört, ruda, röding , sarv, sik, sutare, stäm och vimma.
•I varje art kan 20 fiskar anmälas, tyngsta ger 20 poäng och minsta 1 poäng, i fallande ordning efter vikt. Vid lika vikt delas den sammanlagda poängen av placeringarna lika.
•I varje art ger max 5 fiskar från samma vatten poäng. (vid lika vikt och delad poängsumma kan det dock vara fler)
•Varje klubb/lag får anmäla fem fiskar/art.
-Varje deltagare får anmäla fem fiskar/art.
Vägning och fotografering
•Vägning skall ske på en godkänd våg. Se Sportfiskarnas hemsida.
•För stäm bör en så noggrann våg som möjligt användas (max 10-grams intervall).
•Eventuell plastpåse eller vågnät skall dras ifrån vikten.
•Fotografering är obligatorisk vid registrering utav alla fiskar
•tänk på att hantera fisken väl och fota på skonsamt underlag med referensföremål så som tumstock, måttband, snusdosa etc bredvid.
Gillar du kakor? Vi använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen på vår webbplats.
Läs mer
Jag godkänner